A A A K K K
людям із порушенням зору
Митний брокер у Вінниці: митно-брокерські послуги, оформлення вантажів в Україні - ПП Брок Груп
ФОП Чекотун Ю.П.

Україна – Європейський Союз

Дата: 21.06.2023 11:44
Кількість переглядів: 65

Україна є учасницею Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (набула участі 1 лютого 2018 року).

Регіональна конвенція (Пан-Євро-Мед, РК ПЄМ) – інструмент, який встановлює ідентичні правила походження товарів, що застосовуються в рамках угод про вільну торгівлю, укладених між її Договірними сторонами.

Учасниці Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед: ЄС, країни ЄАВТ (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), Албанія, Алжир, Боснія і Герцеговина, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Косово, Північна Македонія, Марокко, Молдова, Палестина, Сербія, Сирія, Туніс, Туреччина, Україна, Фарерські острови та Чорногорія.

На момент набуття участі Україною було укладено угоди про вільну торгівлю з наступними учасниками Конвенції: Грузія, ЄАВТ, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія. Створення зони вільної торгівлі передбачено також Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Ці угоди містили протоколи про походження товарів із власними відмінностями, характерними для кожної з них.

 

Українська сторона здійснює роботу щодо заміни згаданих протоколів правилами походження Конвенції Пан-Євро-Мед.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування